lauantai 31. maaliskuuta 2012

~maailman parhaat mokkapalat~

Tämä oli kyllä niin herkullista. 

Parhaat mokkapalat

Pohja:
5 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa

Sekoita aineet keskenään.

1 tl suolaa
2 ½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta

Kiehauta aineet keskenään ja hetken jäähdyttyään kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.

1dl hapanta maitotuotetta
2 munaa

Lisää taikinan joukkoon 1 dl hapanta maitotuotetta eli kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tai piimää. Lisää vielä 2 kananmunaa. Sekoita.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorrute:
2 levyä maitosuklaata (Panda)
1 levy valkosuklaata (Panda)

Ripottele maitosuklaan palaset tasaisesti heti uunista otetun kuuman pohjan päälle. Odota, että suklaapalat sulavat ja levitä suklaa tasaiseksi. Pilko veitsellä valkosuklaalevy rouheeksi. Anna piirakan jäähtyä kunnolla, jotta valkosuklaa ei sulaisi. Kun piirakka on jäähtynyt, ripottele valkosuklaarouhe piirakan päälle.
Huom! Piirakka on helpompi leikata paloiksi ennen kuin suklaa on aivan täysin jähmettynyt. Tällöin suklaa ei lohkeile niin pahasti ja paloista tulee siistimpiä.

Ei kommentteja: